HTML

Egészségtrend

Mindenkinek eljön az életében az a pont, amikor érdeklődni kezd a saját egészsége iránt. Nekem is eljött. Persze, ennek mindig valami betegség az oka. Az első komolyabb problémánál elhatároztam, hogy nem elég mások tudására, tanácsaira alapoznom – magamnak is utána kell járnom az egyes kérdéseknek, és a mélyebb összefüggéseket is meg kell értenem. Az elmúlt évtizedek során sok tapasztalatot és tudást összegyűjtöttem, és úgy döntöttem, megosztom ezt azokkal, akik a költővel vallják, hogy „A jószándék kevés! Több kell: – az értelem!” Mert anélkül senki sem élhet egészségtudatos életet.

Friss topikok

Hogyan gyógyít a(z alkalmazott) kineziológia?

2014.08.29. 13:10 EgészségTrend

George Goodheart, az alkalmazott kineziológia megalapítója szerint „A test soha nem hazudik, ha a megfelelő kérdést tesszük fel a megfelelő módon.” Kevés kijelentéssel tudnék ennél jobban egyetérteni, habár lehet, hogy komoly vitáim lennének a kineziológusokkal, ha a megfelelő módot meg kellene határozni. (A kineziológia eredetileg egyfajta sporttudomány. Ezekben a posztokban azonban az ettől eltérő szemléletű és fókuszú módszerrel foglalkozom, amelyet a „goodheartisták” alkalmazott kineziológiának hívnak, és számos, további, alternatív elnevezés is létezik. Az egyszerűséget kedvéért most ezeket mind kineziológiának fogom hívni.)

Az a mód, ahogyan a kineziológus meghatározza, mi lenne a páciens számára a leginkább hasznos gyógyító módszer, gyakran nem sokban különbözik a diagnosztizálásétól. Egy kineziológiai szakmunka szerint például ha valaki májproblémákkal jelentkezik a kineziológusnál, akkor alapvetően a mellizom válaszreakció alapján érdemes a betegség kezelésének a mikéntjéről dönteni, amennyiben az adott izom eleve „gyenge” választ ad. A kineziológus ilyenkor különféle tápanyagokat nagy mennyiségben tartalmazó ételfajtákat rágat a beteggel, s ha a mellizom „erős” választ ad, akkor az adott tápanyag (pl. A vitamin) nagyobb mennyiségű bevitelében látja a gyógyulás kulcsát.

De előfordulhat, hogy, mondjuk, a kineziológus úgy találja: egy betegség hátterében alapvetően mentális problémák húzódnak meg – pl a betegnek az apjával való rossz viszonya . krónikus fejfájáshoz vezetett. Ilyenkor nem ritka, hogy a kineziológus mindenféle mantrák elmondásával és -mondatásával kísérletezik, különböző, meghatározott elemekből álló mozdulatsort gyakoroltat mindennap heteken át, de előfordul ilyenkor a hipnoterápiás „feloldás” is, illetve számos más eljárás is. Ezek célja körülbelül az, hogy integrálják, illetve feloldják a traumás emléktartalmakat, s ezáltal megszüntessék a testben ezek miatt fennálló egyensúlytalanságokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegtrend.blog.hu/api/trackback/id/tr876648027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása