HTML

Egészségtrend

Mindenkinek eljön az életében az a pont, amikor érdeklődni kezd a saját egészsége iránt. Nekem is eljött. Persze, ennek mindig valami betegség az oka. Az első komolyabb problémánál elhatároztam, hogy nem elég mások tudására, tanácsaira alapoznom – magamnak is utána kell járnom az egyes kérdéseknek, és a mélyebb összefüggéseket is meg kell értenem. Az elmúlt évtizedek során sok tapasztalatot és tudást összegyűjtöttem, és úgy döntöttem, megosztom ezt azokkal, akik a költővel vallják, hogy „A jószándék kevés! Több kell: – az értelem!” Mert anélkül senki sem élhet egészségtudatos életet.

Friss topikok

 Van-e értelme a méregtelenítésnek? II. – Az érvek

2017.02.21. 14:53 EgészségTrend

Bennünk lévő toxikus anyagok

Szintetikus vegyületekkel vagyunk körülvéve. Ezek az anyagok a tisztítószerektől egészen a növényvédőszerekig mindenben megtalálhatók, és belekerülhetnek az élelmiszerbe, vízbe, levegőbe és a testünkbe (ez különösen a zsíroldékony toxinokra igaz).

Bárhol is élsz, valószínűleg egy sor különféle vegyi anyagot hordozol magadban, amelyeknek semmi keresnivalója ott. Ezt számos tanulmány is alátámasztja (pl. a WWF egész Európára kiterjedő, a családok vérvizsgálatával kapcsolatos 2005-ös felmérése).

A méreganyagok a táplálékkal, légzéssel vagy a bőrön keresztül jutnak a szervezetünkbe, valamint a test saját metabolizmusa (anyagcseréje) során melléktermékként is keletkeznek toxinok.

teak_curendo_de_980x480.jpg

A test tulajdonképpen folyamatosan méregtelenít. Megvannak a saját természetes fiziológiai méregtelenítő tevékenységei, mint például az izzadás vagy vizelés. Ha azonban a test több toxint vesz fel, mint amennyit képes eltávolítani, vagy hiányoznak a normál működéshez szükséges tápanyagok, esetleg blokk van a szervezetben (pl. székrekedés), akkor nem tud megbirkózni a feladattal, és kórtünetek alakulnak ki. Rövidtávon ez nem probléma, de mi történik akkor, ha mindez hosszú távú?

 

A toxicitás tünetei

Álmatlanság, hangulatváltozások, depresszió, kimerültség, ismétlődő fertőzések, rossz lehelet, puffadás, székrekedés, gyenge immunrendszer, hátfájás és gyakori megfázás; hogy csupán néhányat említsünk a toxicitás számos tünete közül a Hale Klinika felsorolásából. A Hale londoni, alternatív gyógyászati központ, amely méregtelenítő programokat tart. Álláspontjuk szerint számos tünet enyhíthető méregtelenítéssel.

Bár jelenleg nincsenek tudományos bizonyítékok a méregtelenítő étrendekre vonatkozóan (mivel ez idáig még nem készült róluk hivatalos tanulmány), ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes felfigyelni rájuk.

Egy méregtelenítés mellett kampányoló orvos, Dr. Briffa az írja a blogjában, hogy az évek során számtalan nagyszerű, első kézből származó jelentést látott, amikor méregtelenítő étrenddel komoly javulást lehetett elérni.

 

Méregtelenítés a jövőnkért

A méregtelenítés segíthet elkerülni a későbbi egészségügyi problémákat. A Szövetség a Természetes Egészségért (Alliance for Natural Health, ANH) nevű szervezet azzal érvel a méregtelenítés védelmében, hogy egyre gyakoribb a kiválasztószerveink rendellenessége és megbetegedése (köztük a rák), ami arra utal, hogy testünk nehezen birkózik meg a jelenlegi vegyianyag-terheléssel.

rákos megbetegedések mintegy 80%-áról tartják úgy, hogy környezeti okokra vezethető vissza (étrend, dohányzás, alkohol, fertőző anyagok, gyógyászati anyagok, munkahelyi veszélyek).

Az ANH szerint a méregtelenítés szükségessége kellően megalapozott, csakúgy, mint a különféle aminosavak, gyógynövények és fitotápanyagok (fontos kiegészítők bizonyos méregtelenítő étrendekben) szerepe a test természetes méregtelenítő mechanizmusainak fokozásában.

A hagyományos gyógyászat méregtelenítéssel kapcsolatos, általánosan szkeptikus nézetei ellenére a „táplálkozási gyógyászat” egyre elfogadottabbá válik. A rákmegelőzés kapcsán például több orvos és onkológus olyan típusú egészséges étrendet javasol (pl. a „rákellenes diéta”), ami nagyon hasonló a méregtelenítő étrendhez.

Az étrend és rák kapcsolatáról szóló 2007-es szakértői jelentés ajánlásai között túlnyomórészt növényi ételek fogyasztása, valamint az alkohol és feldolgozott húsok fogyasztásának kerülése szerepel.

 

Forrás: http://tudatosvasarlo.hu/cikk/van-e-ertelme-meregtelenitesnek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegtrend.blog.hu/api/trackback/id/tr212301119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása