HTML

Egészségtrend

Mindenkinek eljön az életében az a pont, amikor érdeklődni kezd a saját egészsége iránt. Nekem is eljött. Persze, ennek mindig valami betegség az oka. Az első komolyabb problémánál elhatároztam, hogy nem elég mások tudására, tanácsaira alapoznom – magamnak is utána kell járnom az egyes kérdéseknek, és a mélyebb összefüggéseket is meg kell értenem. Az elmúlt évtizedek során sok tapasztalatot és tudást összegyűjtöttem, és úgy döntöttem, megosztom ezt azokkal, akik a költővel vallják, hogy „A jószándék kevés! Több kell: – az értelem!” Mert anélkül senki sem élhet egészségtudatos életet.

Friss topikok

Miért jó, hogy a Roche az EgészségTREND támogatója?

2013.06.03. 17:14 EgészségTrend

Idén nyáron lesz egy éve, hogy e Facebook-oldalt és a hozzá kapcsolódó blogot (egeszsegtrend.blog.hu) elindítottam. Habár az internet tele van egészséges életmóddal, egészségtudatossággal foglalkozó oldalakkal és fórumokkal, a web bármelyik zugába keveredtem is, mindig tapasztaltam valamiféle irányzatosságot: általában bárki bármilyen témában szólal is meg, hamar kiderül, hogy maga felé hajlik a keze – ami ebben az esetben azt jelenti, hogy a maga „igazát” kezdi bizonygatni. A sebész műtétekkel akarja megoldani a problémát, a homeopata homepátiás szerekkel, a dietetikus speciális étrendekkel, a táncterapeuta  – és így tovább. Természetesen vannak tiszteletre méltó kivételek, ám nagyon ritka, hogy egy egészségügyi vagy gyógyíó „szakértő” nyíltan beszél arról, mennyire véges a tudása, vagy hogy más, „rivális” gyógyítási módszerek milyen pluszt tudnak nyújtani ahhoz képest, mint amit ő maga tud.

Az, hogy a Roche– amelyet már nem is annyira gyógyszergyárnak, mint inkább „biotechnológiai vállalatnak” szokás hívni – támogatja az EgészségTRENDet, elsősorban épp azért jó, mert ez nem jár együtt a mindentudó szemlélet erőltetésével. Aki kutatja az egészséget, a betegséget és a gyógyulást – márpedig ez a Roche fő profilja –, az leghamarabb éppen tudása és lehetőségei határaival szembesül. E nélkül az elkötelezett, türelmes munka nélkül még mindig középkori tudással és életminőséggel rendelkeznénk.

A Roche – amely 1896-os alapítása óta egyfolytában családi tulajdonban van – természetesen a modern, nyugati orvoslásban aktív, főként a rákgyógyítás, a transzplantáció és a diagnosztika területein. Ez utóbbit tekintve két olyan kezdeményezése van, amely nekem kifejezetten szimpatikus, az egyik az öndiagnosztika ösztönzése, a másik pedig a betegségek minél korábbi stádiumban történő azonosításának kutatása – nyilván a kettő össze is függhet egymással, gondoljunk csak olyan egyszerű módszerekre, mint például a mell vagy a herék rendszeres önvizsgálata. Egy másik figyelemre méltó és szerintem jövőbe mutató kutatási területük a személyre szabott gyógyászati megoldások fejlesztése.

Hogy a Roche miért támogat egy olyan oldalt és blogot, mint amilyen az EgészségTREND? Erre nagyon egyszerű a válasz, a kutatási filozófiájuk középpontjában ugyanis az áll, hogy mindig a leghatékonyabb gyógyítási módszert kell megtalálni. Persze, az, hogy hatékony, sok mindent jelent: lelkileg és testileg kíméletes, hozzáférhető, gyors és így tovább – és az egészségtudatos életnél, azaz a megelőzésnél kevés hatékonyabb létezik. Ebből a nézőpontból, mindegy, hogy a megoldás a nyugati, a keleti vagy alternatív gyógyászathoz köthető-e, tabletták beszedésével, fizikoterápiával, ditéval vagy éppen meditációval éri-e el az egészséges állapotot – a lényeg, hogy rövid is hosszú távon is hatékonynak bizonyuljon. Meggyőződésem, hogy az EgészségTREND oldalain sikerült és a jövőben is sikerül olyan írásokkal jelentkeznem, amelyek épp a hatékonyságnak ezt a mindenek feletti szempontját veszik górcső alá.

A Roche-hoz, pontosabban az egyik programjához való személyes kötődésemről a következő posztban fogok írni.

Ha tetszett az írás, oszd meg másokkal is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegtrend.blog.hu/api/trackback/id/tr935355990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása