HTML

Egészségtrend

Mindenkinek eljön az életében az a pont, amikor érdeklődni kezd a saját egészsége iránt. Nekem is eljött. Persze, ennek mindig valami betegség az oka. Az első komolyabb problémánál elhatároztam, hogy nem elég mások tudására, tanácsaira alapoznom – magamnak is utána kell járnom az egyes kérdéseknek, és a mélyebb összefüggéseket is meg kell értenem. Az elmúlt évtizedek során sok tapasztalatot és tudást összegyűjtöttem, és úgy döntöttem, megosztom ezt azokkal, akik a költővel vallják, hogy „A jószándék kevés! Több kell: – az értelem!” Mert anélkül senki sem élhet egészségtudatos életet.

Friss topikok

Cukorbetegség és internet

2015.01.16. 09:41 EgészségTrend

Bármilyen problémával bajlódunk is, az internet több-kevesebb segítséget gyakran ad nekünk. Talán az egyik legérdekesebb, jellegzetesen webalapú műfaj a betegségnapló vagy -blog műfaja, ahol a – gyakran élethosszig tartó – betegségükkel megküzdő emberek számolnak be életük és betegségük alakulásáról, beszámolva a dolgok praktikus és érzelmes oldaláról egyaránt.

Az előre haladó, degeneratív betegségekben (pl. szklerózis multiplexben, Parkinson-kórban) vagy éppen rákban szenvedők épp úgy szoktak blogot írni, mint a cukorbetegek. Gyakorlati szempontból ez nagy segítség, pl. így lehet érdekes kajaötletekhez jutni, de ugyanilyen fontos érzelmi értelemben is – egyszerűen jó tudni, hogy mások is megküzdenek hasonló problémákkal, és hogy az ember nincs egyedül a bánatával.

Különös szekcióját alkotják ezeknek az internetes naplóknak azok a blogok, amelyekben szülők vallanak gyerekük betegségéről, illetve arról, ők maguk hogyan küzdenek meg a problémákkal. Nemrég találtam rá a Cukorfalat kuckóra, amit egy anyuka ír, akinek 1-es típusú cukorbeteg a kisfia. Nekem azért nagyon érdekes olvasmány ez a blog, mert szeretet és realitásérzék egyaránt jellemzik az íróját:

http://cukorfalatkucko.blog.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegtrend.blog.hu/api/trackback/id/tr867006037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása