HTML

Egészségtrend

Mindenkinek eljön az életében az a pont, amikor érdeklődni kezd a saját egészsége iránt. Nekem is eljött. Persze, ennek mindig valami betegség az oka. Az első komolyabb problémánál elhatároztam, hogy nem elég mások tudására, tanácsaira alapoznom – magamnak is utána kell járnom az egyes kérdéseknek, és a mélyebb összefüggéseket is meg kell értenem. Az elmúlt évtizedek során sok tapasztalatot és tudást összegyűjtöttem, és úgy döntöttem, megosztom ezt azokkal, akik a költővel vallják, hogy „A jószándék kevés! Több kell: – az értelem!” Mert anélkül senki sem élhet egészségtudatos életet.

Friss topikok

A kuruzslás történetei - III.

2014.10.03. 16:29 EgészségTrend

A teljesen nyíltan és persze üzletszerűen folytatott kuruzslásra gyakran csak akkor irányul figyelem, amikor bulvártéma válik belőle. Magyarországon a szabályozás ugyan szigorú e téren (persze, az Egyesült Államokéhoz képest kismiska), ám az ellenőrzés legalábbis hektikus és hiányos. Pszichológusok panaszkodtak nekem egyszer, hogy halálba vegzálják őket a felügyeleti szervek, hogy pontosan milyen foglalkozásokat tartanak (aki ugyanis nem vált klinikai pszichológussá, az elvben csak önismereti órákat tarthat, terápiát nem végezhet), miközben mindenféle auragyógyítók, asztráltestkezelők és családállítók úgymond „szabadon garázdálkodhatnak”, a hivatalos pszichoterapeutáknak nem egyszer többletmunkát adva. El kell azonban ismerni, hogy nem kizárólag a szakmai/törvényes felügyeleten múlik, miféle kóklerek garázdálkodhatnak az egészségügy farvizén.

Az egyikük nemrég egy híres színész „gyógykezelése” kapcsán került a reflektorfénybe. Mivel más nagyon jól megírták már ezt a témát, tőlem talán szokatlan módon egyszerűen csak idelinkelem az ezzel kapcsolatban született cikkeket:

http://index.hu/belfold/2014/08/22/nem_doktor_de_gyogyit_vagy_csak_marketingzseni/

http://index.hu/belfold/2014/08/22/olelgessen_fakat_de_csak_delelott/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegtrend.blog.hu/api/trackback/id/tr236756187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása